pocetna stranica domace vrste hibridi registrirani hibridi neregistrirani uzgoj
prodaja kontakt
kontakt
Title - $10.99

Tesko je reci zasto sam se zaljubila bas u hibiskus. Pocelo je to sa obicnim domacim crvenim, koji sam gojila nekoliko godina prije nego sam, na jednom splitskom balkonu, ugledala ljubicasti...Obigravala sam oko toga balkona danima, nadajuci se da ce mi bura ili jugo odlomiti jednu grancicu. Kako se to nije dogodilo, skupila sam hrabrost i pokucala na vrata toga stana. Otvorila mi je jedna vesela zenica, koja je bez mnogo oklijevanja donijela skare i otkinula mi nekoliko grancica. Mojoj radosti nije bilo kraja. Te sam veceri sjela za internet, zeleci vidjeti postoji li i bijeli...I tada sam, za tren oka, otkrila carstvo od 8 tisuca boja. Bila sam zaprepastena, ushicena. Povratka vise nije bilo: morala sam nabaviti nevjerojatne boje koje su mi se redale pred ocima. (kontakt)

 


Danas imam na Hvaru, u mjestu Sucuraj, mali plastenik, i oko 200 vrsta hibiskusa. U prirodi su jos ljepsi nego na slikama. Kad uberem desetak cvjetova i stavim ih na kuhinjski stol, obicno pozovem ukucane da svaki izabere koji mu je najljepsi. To obicno zavrsi tako da svatko izabere nekoliko najljepsih, jer se ne moze odluciti za jedan jedini. No, takodjer sam otkrila i to da ih ima kvalitetnijih i manje kvalitetnih, te sada pomalo eliminiram jedne i nabavljam druge, bolje. Iako je boja hibiskusa ono sto me prvo privuce, naucila sam da je isto toliko vazno da biljka lijepo raste, da oblikuje lijep grm, da je cvijet pravilnog oblika, ravan, cvrstih latica i da stoji na grani uspravno. (kontakt)

Title - $10.99


Cilj mi je jednog dana posvetiti se krizanju i stvarati nove vrste. No kako za to treba mnogo mjesta, vremena i novaca (smatra se da u prosjeku tek jedan od tisucu uzgojenih hibiskusa ima sve osobine zaista kvalitetne biljke), to je daleki cilj. U ocekivanju da se taj cilj ostvari, uzgajam ono sto su vec drugi stvorili, i uzivam u tome. Za sva pitanja i komentare mozete me kontaktirati na:

ninab@email.t-com.hr